• https://www.equicura.be/wp-content/uploads/2016/03/horseriding-960x251.jpg
  • https://www.equicura.be/wp-content/uploads/2016/03/horseriding-1-960x251.jpg

Fondsenwerving & sponsors

Financiële ondersteuning

Equicura vzw is op zoek naar financiële steun om maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren die vaak in voorzieningen verblijven de kans te bieden om van ons aanbod (zorgproject & equitherapie) te kunnen genieten. Ondanks onze scherpe prijzen zijn voorzieningen met hun beperkte middelen niet in staat hier gebruik van te maken.

Het aanbod is er, alsook de vraag. Equicura vzw heeft vorig jaar in diverse sectoren succes gehad. Zo waren er scholen van het buitengewoon onderwijs die deelnamen aan het aanbod, alsook voorzieningen uit de bijzondere jeugdzorg.  

Een helpende hand is nodig. Wij zijn sterk overtuigd dat we vele kinderen & jongeren die het moeilijk hebben een hand kunnen toe reiken in hun tekorten die ze dagelijks  ervaren. Deze kinderen en jongeren hebben ook het recht mee te kunnen genieten van onze welvaartstaat, vooral door het ervaren van warmte en genegenheid, psychologische begeleiding en leerondersteuning.

Om u een idee te geven van de bijdrage die we nodig hebben geven we u onderstaand een kleine raming van de kosten. De kostprijs per uur equicoaching bedraagt 50 euro voor de gehele klasgroep.

De school zou graag komen met drie klassen van ongeveer 10 personen. Graag zouden zij 5 sessies van 2 uur komen volgen. Zij hebben hiervoor slechts een budget van 2 euro per leerling per activiteit. Zij kunnen dus zelf in totaal 300 euro inbrengen.

De totale kostprijs voor 3 klassen die 5 sessies van 2 uur komen bedraagt echter 1500 euro. Wij willen hen graag de kans bieden om toch deel te kunnen nemen aan dit aaanbod en vragen daarom om uw financiële inbreng. 

Herfstwandeling – steun ons goede doel

Op 22 oktober ’23 organiseren we onze jaarlijkse wandeling. De opbrengst van de wandeling gaat intergraal naar de therapieprojecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Kom mee wandelen en geniet van de prachtige natuur in de Kalkense Meersen of kom langs voor een lekkere pannenkoek, een stuk taart, ….

Wil je Equicura graag steunen en kan je er helaas niet bij zijn? We zijn je heel erg dankbaar voor een vrije gift op volgend rekening nummer: BE17 7370 4002 9721