• https://www.equicura.be/wp-content/uploads/2016/03/47ae30af-0d10-4d9d-b52c-4ca38f702276-1-960x251.jpg
  • https://www.equicura.be/wp-content/uploads/2016/03/uitnodigend-en-motiverend1-1024x640-960x251.jpg

Foto libelleEvelien Vanluchene

Equitherapeut – Reeds van kindsbeen af ben ik gefascineerd door de boeiende relatie tussen mens en paard. Na mijn onderwijsopleiding (Bachelor in het onderwijs en BaNaBa in het buitengewoon onderwijs) wou ik me hierin verdiepen. Dit was mijn motivatie om equitherapie te studeren aan de post-hogeschool Hippocampus (Nederland). In 2004 ging ik als eerste equitherapeut in België aan de slag.

Doorheen de vele ervaringen zag ik de fascinerende band tussen mens en paard steeds duidelijker, ruimer en boeiender worden. Begeleiden van mensen in hun zoektocht naar hun sterke “ik” werd mijn professioneel pad.

Oplossingsgericht psychotherapeut – ik bekwaamde me verder in het professioneel begeleiden van mensen en hun veranderingsprocessen in mijn opleiding tot oplossingsgericht psychotherapeut.

Hippisch instructeur – op vlak van rijkunst heb ik jarenlange ervaring met eigen paarden en verbreedde ik mijn blik via talrijke bijscholingen en vormingen (psychologie van het paard). Ik behaalde tevens de erkenning initiator paardrijden jeugdsportbegeleider (BLOSO).

?


Markies

Markiemarkiess is een gevestigde waarde binnen het therapiecentrum. Reeds veel mensen hielp hij verder in het ontdekken en vinden van hun “droom”. Hij zag in 1997 het levenslicht.

Eerst werd hij sportief opgeleid in dressuur en in zijn 7de levensjaar startte hij zijn nieuwe roeping als therapiepaard.

Markies is een stevig gebouwde donkerbruine ruin van 1m49 schofthoogte, waardoor hij zowel voor kinderen en volwassenen als therapiepaard kan functioneren.

Hij heeft een heel aansprekend en uitnodigend karakter, is steeds bereid tot samenwerken en reageert correct op de situaties. Hij is een echte vriend die duidelijk zijn eigen grenzen kan aangeven.

Tygo

TygoTygo is frisse ruin van 1m45 met een sterke persoonlijkheid. Tygo nam zijn functie als therapiepaard reeds op als hij 4 jaar oud was. Hij is heel waardevol in therapeutisch werk.

Tygo is lief en uitnodigend, hij staat zijn mannetje binnen de kudde en laat duidelijk blijken dat hij er staat!

 

Zhigano

zhiganoZhigano is een bruine ruin van 1m70 groot, geboren in 2004. Hij is heel gevoelig, heeft een zachte uitstraling en karakter.

Het is een knuffelpaard die op zijn vriendelijke manier zaken losmaakt bij mensen. Ook hij is opgeleid in het orthopedagogisch voltigeren en de sportieve dressuur.

Cas

Cas

Cas is een vriendelijke, zachtaardige ruin van 1m72, geboren in 2007.

Hij is een paard dat veel vertrouwen en rust schenkt. Zowel kinderen als volwassenen zijn fan van deze hartendief.

 

Mr Jingles

Mr Jingles

Mr. Jingles is een jonge ruin geboren in 2009. Hij heeft een heel speels en vriendelijk karakter.

Door zijn grote invoelingsvermogen vervult zijn functie als therapiepaard met glans.

Julie

Julie is is de kleinste Julie.009van de therapiepony’s, ze meet 1m39 en is geboren in 2007.  

Julie is een zachte dame die toch duidelijk aangeeft hoe ze de zaken aanvoelt en wat belangrijk is voor haar.

 

Diablo

Diablo

Diablo is een vriendelijke zwarte ruin van 1m57 groot.

Hij is heel toegankelijk naar mensen en heeft een rustig karakter met een eindeloos geduld.

 Mona

mona

Mona is een Haflinger, ze is 1m50 groot.

Mona is een zelfzekere dame die een correcte samenwerking belangrijk vindt.